U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 6 oorkonden
1290 april 22

Floris V, graaf van Holland, verleent aan de poorters van Grave tolvrijheid in Holland en Zeeland.

1299 december 12

Jan II, graaf van Henegouwen en van Holland, bevestigt alle voorrechten die de poorters van Geertruidenberg hebben ontvangen van zijn voorouders, graven van Holland.

1304 oktober 7

Schepenen, raad en poorters van Geertruidenberg verklaren dat zij Willem III, graaf van Henegouwen, Holland, Zeeland en heer van Friesland, als hun heer en graaf van Holland hebben gehuldigd.

1304 oktober 8

Willem III, graaf van Henegouwen, Holland en Zeeland, belooft alle voorrechten te handhaven die de poorters van Geertruidenberg hebben ontvangen van zijn voorouders.

1305 januari 29

Richter, schepenen, raad en gemene poort van Woudrichem oorkonden dat Gerard van Horn, heer van Altena, naar eigen goeddunken handelde met het huis te Giessen, hem in onderpand gegeven door de graaf van Gelre, nadat Hugeman van Giessen 28 stieren en tien varkens had afgenomen van de poorters van Woudrichem en de heer van Altena, acht dagen voordat het huis te Giessen werd vernietigd.

1307 november 18

Jan I, heer van Cuijk, verklaart dat hij met instemming van schepenen, gezworenen en poorters van Grave aan Jan, zoon van Lidekin, Ywein en Gijsbert, zonen van Gijsbert Gruter, Arnoud Lauwart, Willem van Wijchen, Jan Minnensone en Hubert, zoon van Geertrui, ten voordele van de inwoners van Grave gemene gronden te Grave geeft tegen een jaarlijkse erfcijns van 40 pond zwarte Tournoois, onder diverse voorwaarden met betrekking tot het dijkonderhoud en het recht van overpad naar de visplaats.

Document acties