U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 5 oorkonden
1286 oktober 31

Jan I, heer van Cuijk, belooft mede namens Jan I, hertog van Brabant, in het conflict met de graaf van Gelre de vijandelijkheden te staken in het land van Kessel, het grondgebied van Rode en het land van Cuijk, met uitzondering van de stad Grave.

1301 mei 6

Schepenen van Zaltbommel oorkonden dat Rudolf van Deil aan Hendrik van Heessel acht morgen land te Vrowijk onder Deil verkoopt voor 200 pond en belooft binnen een jaar een oorkonde te leveren van de heer van Cuijk die Hendrik hierin bevestigt, mocht hij recht hebben met betrekking tot die grond.

1307 mei 31

Schepenen van Grave oorkonden dat Hille, dochter van Gozewijn van Mill, al haar roerende en onroerende goederen in het land van Cuijk en elders schenkt aan de hof te Mill.

1310 oktober 1

Jan II, hertog van Brabant, verpandt aan Gerard, graaf van Gulik, zijn burcht en het land van Wassenberg voor 6.000 pond zwarte Tournoois en belooft dat hij bovendien voor de instandhouding en bewaking van het kasteel zo veel zal betalen uit de inkomsten van het land van Wassenberg als Otto van Cuijk, heer van Zelem, en Rogier van Leefdaal, ridder, zullen bepalen.

1312 oktober 19

Schepenen van Grave oorkonden dat Gillis van Grave verkoopt aan Jan, zoon van Arnoud Blome, een jaarlijkse rente van vijf malder rogge, gevestigd op erfgoed te Escharen, en dat Jan onder meer op stukken land van Gillis bij de molens van Grave kan terugvallen indien het erfgoed te Escharen niet toereikend is voor de betaling.

Document acties