U bent hier: Home Stichting Brabantse Bronnen Bestuur

Bestuur

logo SBB

 

 

 

 

 

 

De bestuursleden van de Stichting Brabantse Bronnen zijn:

 

Prof. dr. A.J. Bijsterveld, voorzitter

Studeerde middeleeuwse geschiedenis en publiceerde vaak over onderzoek gebaseerd op oorkonden. Sinds 1999 is hij hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University. In juni 2021 is hij teruggetreden uit het bestuur.

 

Drs. Astrid de Beer, secretaris

Studeerde geschiedenis en taal- en cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2008 is zij werkzaam bij het Regionaal Archief Tilburg, waar zij o.a. werkt als projectleider van de Charterbank.

 

 

 

 

Ger van den Oetelaar, penningmeester

Was tot 2010 wethouder van de gemeente Boxtel. Hij is voorzitter van de Stichting Streekrekening Het Groene Woud en van de Stichting De Brabantse Boerderij. Ook is hij penningmeester van de Streekraad Het Groene Woud de Meierij en van de Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel. Verder is hij bestuurslid van de Stichting Volkskunde Leerstoel Brabants Heem en lid van de Raad van Toezicht Brabantse Milieufederatie.

 

 

Lex Roolvink

 

Lex Roolvink MSc

Studeerde bestuurs- en managementwetenschappen met als afstudeerrichting public management. Heeft altijd functies vervuld in het openbaar bestuur. Na vanaf 1990 in een vijftal gemeenten gemeentesecretaris te zijn geweest maakte hij in 2013 de overstap naar de gemeente Grave als burgemeester. Erfgoed is een van zijn portefeuilleonderdelen. Is bestuurslid bij het Brabants Historisch Informatie Centrum in ’s-Hertogenbosch. In 2021 is hij teruggetreden uit het bestuur.

 

Dr. Jan Sanders, vice-voorzitter

Studeerde geschiedenis met als hoofdvak Middeleeuwen aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Daarna volgde een postdoctorale opleiding archivistiek aan de Rijksarchiefschool. Bij het Rijksarchief in Noord-Brabant was hij achtereenvolgens afdelingshoofd Externe Dienstverlening en Inventarisatie. Van 2005 tot september 2021 was hij verbonden aan het Brabants Historisch Informatie Centrum te ’s-Hertogenbosch als adjunct-directeur en als rijksarchivaris, tevens archivaris van de aangesloten gemeenten en waterschappen.

Ruud Severijns

 

Mr. Ruud Severijns

Studeerde Nederlands Recht en is vanaf 1969 werkzaam in het openbaar bestuur. Na 22 jaar de functie te hebben vervuld van gemeentesecretaris in Hilvarenbeek en Gemert-Bakel is hij sinds 2006 burgemeester van de gemeente Oirschot. In 2017 trad hij terug als bestuurslid.