U bent hier: Home Nieuws Flitsexpositie en nieuwsflitspresentaties 'Wie schrijft, die blijft!'

Flitsexpositie en nieuwsflitspresentaties 'Wie schrijft, die blijft!'

scriptorium

Met veel plezier nodigen wij u uit om op donderdagochtend 24 maart a.s. van 10.00 - 12.00 uur de opening van de flitsexpositie en nieuwsflitspresentaties bij te wonen van een klas enthousiaste eerstejaars leerlingen van het Novalis College uit Eindhoven.

De leerlingen hebben gedurende twee weken hard gewerkt aan de twee educatieve programma’s Wie schrijft, die blijft! en Oud papier van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe). Het nieuwe educatieve programma Wie schrijft, die blijft! gaat over lezen en schrijven in de Middeleeuwen. In Oud Papier duiken de leerlingen in het krantenarchief van het RHCe. De fraaie resultaten van beide educatieve programma’s worden op de ramen van het RHCe getoond aan het publiek. De leerlingen die tijdens deze weken in de rol van fotojournalist zijn gekropen, projecteren deze ochtend hun fotoreportages als bewegende tentoonstelling. Als klap op de vuurpijl presenteren de leerlingen live in groepjes een nieuwsitem achter een enorm zelfgemaakt televisiescherm tegen de opvallende nieuwswand van het RHCe. En natuurlijk wordt dit alles op film vastgelegd, net zoals echte nieuwsuitzendingen.

over het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven
Het RHCe bewaart archieven. Omdat archieven alleen niet alles vertellen over hoe de samenleving zich heeft ontwikkeld tot wat die nu is, verzamelt het RHCe ook kranten, foto's, tekeningen en films. De collectie is buitengewoon interessant voor leerlingen en daarom maakt het RHCe in de erfgoedlessen vaak gebruik van deze bijzondere collectie.

informatie
Voor meer informatie over de onderwijsprojecten van het RHCe, kunt u bellen of mailen met consulent cultuurhistorie Ivonne Lipsch. Zij is van maandag tot en met donderdag te bereiken op telefoonnummer 040 - 264 99 54. Mailen kan natuurlijk ook: i.lipsch@rhc-eindhoven.nlOp de website van het RHCe staat het complete educatieve aanbod van het RHCe: www.rhc-eindhoven.nl. Kijk onder ‘over het RHCe’ en klik dan op ‘onderwijs’. Ook kunt u zich hier gratis abonneren op deze nieuwsbrief. Heeft u een nieuwsbrief gemist? Kijk dan in het nieuwsbrievenarchief.

Toen Voor Later is een onderwijs nieuwsbrief van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en is bedoeld voor docenten van het basis- en voortgezet onderwijs. In Toen Voor Later zijn alle educatieve nieuwtjes van het RHCe te lezen.