U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 6 oorkonden
1216 februari 5

Paus Innocentius III bevestigt het kapittel van Sint-Pieter te Utrecht in het bezit van een aantal kerken, waaronder de kerk van Almsvoet, een tiend en een hof.

1230 (december 25) - 1231 september 23

Wilbrand (van Oldenburg), bisschop van Utrecht, bevestigt de abdij Mariënweerd in haar bezittingen en rechten, onder meer te Mill en Hal.

1248 oktober 10

Magister Frederik, kanunnik van het kapittel van Sint-Marie te Utrecht, schenkt bij testament onder meer aan de kerk van Cuijk een halve hoeve en enkele akkergronden te Cuijk ten behoeve van het onderhoud van het kerkgebouw.

1261 september 24

Paus Urbanus IV neemt de abdij Mariënweerd in bescherming en bevestigt haar in alle bezittingen en rechten, waaronder de hoven te Mill en Hal.

1297 juli 18

Schepenen van Zaltbommel oorkonden dat Albert, zoon van heer Remboud van Varik, aan Engelbert en Jan van Hedikhuizen, broers, drie stukken land met een omvang van vier Hollandse morgen voor 100 pond heeft verkocht in het rechtsgebied van Well, grenzend aan het land van Gijsbert van Malsen, ridder.

1311 januari 24

Otto van Cuijk, heer van Zelem, wijst de jaarlijkse inkomsten van 30 pond uit zijn maalrecht te Malsen toe voor de betaling van de 300 pond die hij van de graaf in leen houdt.

Document acties