U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 4 oorkonden
1245 oktober 19

Robert, bisschop van Luik, keurt de schenking goed van de tienden van Tongelre en Arendonk door Maria, gewezen keizerin, aan het klooster Binderen.

 

1247 april (1-30)

Hendrik II, hertog van Brabant, staat aan het klooster Binderen zijn recht af op de tienden van Arendonk en Tongelre, alsmede een broekland nabij het klooster, van Schepstal tot de Hoogbrug.

1257 augustus 10

Hendrik III, hertog van Brabant, bevestigt de schenking door Maria, gewezen keizerin, destijds met instemming van zijn vader aan het klooster Binderen gedaan, en keurt de door hem gedane schenking goed van de tienden van Arendonk en Tongelre, van een broekland nabij het klooster, van Schepstal tot de Hoogbrug, en van de halve molen van Boort die door hem en zijn vader bij oorkonde aan het klooster zijn verleend.

1278 april 22

Hendrik, pastoor van Mierlo, vraagt aan Jan, bisschop van Luik, om de regeling te bekrachtigen die wijlen Reinier, scholaster van Tongeren en provisor van Hendrik III, bisschop van Luik, getroffen heeft in het conflict tussen het klooster Binderen en Hendrik, rector van de kerk van Mierlo, zijn voorganger, inzake de novale tienden en andere rechten.

Document acties