U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 7 oorkonden
1244 (april 1 - 1245 april 15)

Hendrik III, heer van Cuijk, schenkt aan de abdij Mariënweerd zijn deel in het patronaatsrecht van de kerk van Beesd, dat hij samen met het kapittel van Sint-Marie te Utrecht en de graaf van Gelre heeft.

1248 oktober 10

Magister Frederik, kanunnik van het kapittel van Sint-Marie te Utrecht, schenkt bij testament onder meer aan de kerk van Cuijk een halve hoeve en enkele akkergronden te Cuijk ten behoeve van het onderhoud van het kerkgebouw.

1256 december 28

Deken en kapittel van Sint-Marie te Utrecht verkopen aan Otto II, graaf van Gelre, hun derde deel in de goederen tussen de Lek en de Linge, waarvan de heren van Cuijk en de heren van Sint-Oedenrode eveneens een derde deel bezitten, alsmede hun hof te Zevenaar.


1282 februari 6

Willem Ruscho van Linschoten verkoopt met instemming van zijn echtgenote Geertrui aan deken en kapittel van Sint-Marie te Utrecht 26 morgen bouwland te Zemelen onder Werkhoven, die Gerard van Veen, ridder, oom van Geertrui, in leen hield van Jan I, heer van Cuijk, en die als bruidsschat aan haar waren meegegeven. Tevens belooft hij deken en kapittel ervoor te zorgen dat de heer van Cuijk afstand doet van zijn leenheerlijke rechten op dit bouwland

1282 februari 13

Jan, heer van Cuijk, ridder, doet ten behoeve van deken en kapittel van Sint-Marie te Utrecht afstand van zijn leenheerlijke rechten op 26 morgen bouwland te Zemelen onder Werkhoven, door Gerard van Veen, ridder, van hem in leen gehouden en aan Geertrui, echtgenote van Willem Rusche van Linschoten, als bruidsschat meegegeven.

1282 februari 13

Jan, heer van Cuijk, ridder, beveelt Willem Rusche van Linschoten afstand te doen van 26 morgen bouwland te Zemelen ten overstaan van het gerecht van Werkhoven en de grond toe te wijzen aan de kerk van Sint-Marie te Utrecht.

1285 juli 19

Jan, elect van Utrecht, geeft aan de belanghebbenden toestemming om een dam in de IJssel te Hoppenisse bij het Gein te leggen, waarbij de heer van Cuijk, man van zijn zuster, als medebezegelaar optreedt.

Document acties