U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 3 oorkonden
1288 oktober

Jan I, hertog van Brabant, belooft naar aanleiding van het conflict over Limburg tussen hem en Reinoud I, graaf van Gelre, de arbitrale uitspraak door de bisschop van Kamerijk na te leven, waarvoor Jan I, heer van Cuijk, zich mede borg stelt.

1292 juni 30

Everard, graaf van de Mark, Jan I, heer van Cuijk, Krafto, heer van Greifenstein, en Lodewijk, plaatsvervangend heer van Rheingau, bepalen in het geschil tussen Jan I, hertog van Brabant, en Adolf, rooms-koning, inzake de goederen van het hertogdom Limburg dat deze binnen veertien dagen aan Jan moeten worden overgedragen met hetzelfde recht als de eerdere hertogen van Limburg die van de keizer hielden. Tevens beloven zij binnen dezelfde periode een beslissing te nemen en af te kondigen over de af te sluiten vriendschapsband tussen beide partijen.

1310 oktober 1

Jan II, hertog van Brabant, verpandt aan Gerard, graaf van Gulik, zijn burcht en het land van Wassenberg voor 6.000 pond zwarte Tournoois en belooft dat hij bovendien voor de instandhouding en bewaking van het kasteel zo veel zal betalen uit de inkomsten van het land van Wassenberg als Otto van Cuijk, heer van Zelem, en Rogier van Leefdaal, ridder, zullen bepalen.

Document acties