U bent hier: Home Database Oorkonden

Lijstweergave

Totaal 4 oorkonden
1282 april 22

Jan Boc van Meer, ridder, beleent ten overstaan van een aantal leenmannen Alard van Keendt, burger van 's-Hertogenbosch, volgens het Zutphens leenrecht met het goed Hautere te Vlijmen en een bos, genaamd Deuteren. (Deperditum)


1282 augustus 29

Reinoud I, graaf van Gelre en hertog van Limburg, bevestigt als opperleenheer de belening volgens het Zupthens leenrecht door Jan Boc van Meer, ridder, met het goed Houtere te Vlijmen, d.d. 1282 april 22. (Deperditum)

1283 oktober 14

Reinoud I, graaf van Gelre en hertog van Limburg, sluit een verdrag met zijn zwager Dirk, graaf van Kleef, tegen de hertog van Brabant, waarbij onder meer Jan Boc van Meer als scheidsman optreedt.

1308 april 20

Jan I, heer van Cuijk, verklaart dat hij met instemming van zijn echtgenote Jutta, vrouwe van Cuijk, hun zonen Jan en Otto, en zijn kleinzoon Jan van Cuijk aan de inwoners van de parochies van Beugen, Brakel, Cuijk, Linden, Beers, Mill, Escharen en Grave tegen een jaarlijkse erfcijns van tien pond de gemene gronden schenkt, gelegen tussen het rechtsgebied van de heer van Herpen en Jan Boc van Meer tussen de Maas en de Peel, met uitzondering van enkele weidegronden en bossen.

Document acties